Center za rehabilitacijo, lepoto in dobro počutje N°11 | Dalmatinova ulica 11, 1000 Ljubljana | 070 490 190 | info@no11.si

Masaže

Naglica sodobnega življenja, vse več sedenja in povečana umska dejavnost povzročajo v našem telesu veliko neskladje. Masaža telesa vključuje tekoče povezane nize pomirjevalnih in spodbujevalnih gibov, ki prinašajo občutek harmonije. Z njo si pomagamo pri lajšanju težav in odpravljanju stresa. Z masažo telo učinkovito razbremenimo in ugodno vplivamo na raven življenjske energije. Privoščite si jo vsaj enkrat na mesec, prepustite se spretnim rokam naših maserk in maserjev, počutili se boste prerojeni in zagotovo se boste z veseljem vrnili.

Masaže - Center za rehabilitacijo, lepoto in dobro počutje N°11
 • Klasične masaže

  Klasična masaža za sprostitev telesa in duha.

  Športne masaže - Center za rehabilitacijo, lepoto in dobro počutje N°11

  Klasična masaža celega telesa je prvotno namenjena sproščanju mišic, s čimer se sprosti tudi um. S povečanjem prekrvavitve kože in tkiv pod njo učinkovito spodbudi regeneracijo telesa.

  Kaj je masaža? Masaža je najprej užitek, hkrati pa tudi lajša bolečine in napetosti ter je izjemno blagodejna pri lajšanju stresa.

  Pri klasični masaži z različnimi masažnimi prijemi manipuliramo tkiva celotnega telesa. Tehnike pri klasični masaži so različne, vsi prijemi pa se izvajajo z manjšo intenziteto. Za doseganje optimalnih rezultatov se lahko uporabljajo tudi različna eterična olja, ki dodatno pripomorejo k psihofizični sprostitvi in boljšemu razpoloženju. Navadno se izvaja masaža hrbta, lahko v kombinaciji z nogami ali trebuhom. Za boljši učinek pa priporočamo daljšo blago masažo celotnega telesa, od stopal do glave.

  Po klasični masaži je telo sproščeno in lahkotno, zmanjšajo se znaki stresa in bolečina, učinki pa so opazni tudi na psihičnem počutju. Rezervirajte si svoj termin za klasično masažo v No11 masaža Ljubljana center.

  Klasična masaža, potek

  Ob prvem srečanju z maserjem opravite informativni pogovor o vaših željah, potrebah in o morebitnih kontraindikacijah. Po opravljenem pogovoru, vas maser odpelje v masažni kotiček, kjer se pripravite na masažo. V kolikor imate dolge lase, jih spnite v čop, figo ali kito. Obvezno odstranite ves nakit. Pomembno je, da se med masažo sprostite in se prepustite rokam izkušenih maserjev. V primeru, da vam ne bi bilo udobno, obvezno opozorite maserja, da neudobje odpravi.

  Med masažo ste vedno pokriti z brisačami ali rjuho. Odkrit je le tisti del, ki ga maser masira. Pri klasični masaži si masažne tehnike sledijo v sledečem zaporedju: gladenje, gnetenje, vtiranje, udarjanje, tresenje, gladenje. Z gladenjem masažo vedno začnemo in jo tudi končamo. Ko maser masažo zaključi, se umakne iz prostora in počaka, da se sami vrnete v čakalnico.

 • Terapevtske masaže

  Terapevtska masaža za odpravo bolečin.

   

  Terapevtske masaže - Center za rehabilitacijo, lepoto in dobro počutje N°11

  Terapevtske masaže so namenjene predvsem obravnavi posameznega dela telesa. Običajno se kombinirajo z ostalimi fizioterapevtskimi tehnikami in pristopi.

  Terapevtska masaža je namenjena lajšanju bolečin in težav gibalnega sistema. Izvaja se lokalno, na območju bolečine lahko pa periferno glede na vzrok bolečine. Končni cilj je lajšanje ali odprava bolečin in večja gibljivost telesa.

  Terapevtska masaža je močnejša masaža pri kateri se uporabljajo posebne, varne manipulativne tehnike s katerimi dosežemo sprostitev, povečano prekrvavitev mišic, lajšamo bolečine ter izboljšamo gibanje in zmanjšamo stres.

  Terapevtska masaža hrbta je edinstvena masaža, ki se izvaja pri poškodbah za lajšanje večjih in manjših težav. Izvajanje se odsvetuje le pri močni osteoporozi ali svežih poškodbah. S pritiski, dotiki, masažo meridijanov, razporejenih ob hrbtenici, še dodatno stimuliramo telo, da zmanjša mišično napetost in bolečino. Celotna hrbtenica se ogreje, raztegne, poveča se prekrvavitev, poveča se gibljivost vratu, ramenskega obroča, rok, trupa in nog. Pospeši se pretok krvi in limfe, spodbudi pa se tudi odvajanje toksinov.

  Terapevtska masaža je učinkovita tudi pri lajšanju hudih kroničnih bolečin. Z rednimi obiski, bo terapevt bolečine občutno omilil in preprečil poslabšanje stanja. Terapevtska masaža hrbta in masaža vratne hrbtenice se priporočata pri bolečinah v hrbtu, v vratu, v ledvenem predelu in hrbtenici, katerih izvor je po večini nepravilna drža, nepravilna hoja ali tek, preobremenjevanje, veliko sedenja in malo gibanja. Rezervirajte si svoj termin za terapevtsko masažo v No11 masaža Ljubljana center.

  Kdaj je terapevtska masaža najbolj učinkovita?

  Terapevtska masaža se je izkazala kot izjemno učinkovita pri lajšanju kroničnih bolečin zaradi poškodb, posedanja vretenc, išijasa, lumbaga, skolioze, lordoze, kifoze,… ter odpravljanju akutnih problemov kot so »heksenšus«, trd vrat, hernija diska,… Odlična je za sprostitev napetih mišic, odpravljanje bolečin v mišicah, kitah, sklepih, za odpravljanje mišičnih vozlov in stresa. S terapevtsko masažo pospešimo krvni in limfni pretok ter v telesu vzpostavimo ravnotežje.

  Prednosti, ki jih ponuja terapevtska masaža je takojšnje olajšanje bolečin tako pri kroničnih kot akutnih bolečinah mišično-skeletnega aparata.